vrijdag 3 september 2010

Vamos a la playa oh o-o-o-oh

Hoi iedereen,

We hebben vandaag ons eerste uitstapje gedaan. En jullie hadden het waarschijnlijk al geraden, naar het strand :D. Hier in Ecuador zijn er vele stranden, maar wij zijn naar playas geweest, het dichste bij. We zijn ongeveer rond 8 uur vertrokken naar de terminal (een bussenverzamelplaats en winkelcentrum, soort zuid dus). Martha heeft ons gebracht met de auto en heeft ervoor gezorgd dat we veilig op de bus zaten. De busrit was iets maar dan 2 uur maar heel bizar. Hij stopte om de 5 min om marktkramers binnen te laten die hun spullen effectief verkochten op de bus. We zaten dus in een rijdende markt. Dit was wel grappig ware het niet dat ze ook even hard riepen als op de markt. Echt om doof van te worden.

Toen we er eindelijk waren, kwamen we in een klein maar gezellig stadje. Het is nu laagseizoen hier, dus het was er rustig. Eerst moest Kaat nog een bikini kopen (een rode) en dan hebben we het strand gezocht. We werden al direct overvallen door mensen die hun strandstoelen probeerden te vullen. Voor 5 dollar kon je 2 strandstoelen en een parasol krijgen of een soort tentje. Wij hebben weiselijk onze centjes gespaard en hebben gewoon onze handdoek boven gehaald.

De zee was zalig. Lekker warm, grote golven en een zonnig strand. Perfect dus. Het enige nadeel waren de vele verkopers die ook hier aanwezig waren. (armbanden, zonnebrillen, eten, drinken en zelfs hangmatten). Na een uurtje of twee hebben we wat in het stadje rondgelopen om iets te eten te zoeken. Ondertussen werden we ook de hele tijd aangegaapt. Dat wordt een beetje vermoeiend.

We hebben een hele lekkere milkshake gegeten en een soort tosti met kaas plus een drankje, en dit alles maar voor 4 dollar 50 cent voor ons tweetjes. We kregen ondertussen ook veiligheidsinstructies in geval er tsunamis zouden opduiken... een beetje beangstigend want de aanbeveling was als volgt: kruip achter een stoel. Als we nu een stoel zouden hebben... :)

De busrit terug was min of meer hetzelfde. Terug aangekomen zijn we nog efjes in de supermercado (weer met veel gegaap) gepasseerd en hebben dan een taxi naar huis genomen.

Hier schrokken ze wel even toen er twee rode kreeftjes binnenkwamen, maar ja... met onze blanke huidjes kan je niets anders verwachten hé.

Kusjes van ons beide

ps: de foto's van ons uitstapje kan je vinden onder de link

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de foto's van de zee bekeken ... zie ik ook wel zitten.
    ps ik geraak niet op de blog van de vroedjes in Ruanda ....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik op de link van de foto's klik, krijg ik volgende mededeling:
    'Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar
    De opgevraagde pagina kan niet worden weergegeven. Deze pagina kan tijdelijk onbeschikbaar zijn, definitief verwijderd zijn, of u hebt er de nodige toelating niet voor.'
    Andere mogelijkheid?

    BeantwoordenVerwijderen