zondag 5 september 2010

la madrina y la reina

hoi, hoi, iedereen.



Vandaag was het weer een toffe, drukke en rare dag. We hadden deze week gehoord dat Ronald (de broer) een voetbal match/ rëunie van school had. En we werden uitgenodigd om mee te gaan. Hij en zijn vrienden hadden een vergadering en vroegen aan Kaat om la madrina te zijn. Het heeft een eindje geduurd eer we begrepen wat dit precies betekende. Blijkbaar hadden we het nog altijd niet begrepen wat het was want toen we daar uiteindelijk aankwamen bleek het een heuse missverkiezing te zijn. Iedere deelneemster kreeg een zak vol koekjes en ander lekkers, dat wij zullen oppeuzelen tijdens de pauzes op stage. En Kaatje is 2de geworden!!!! Applaus, applaus... Bekijk zeker de foto's met de kortgerokte concurrentie. De eerste plaats is La reina of de koningin. Kaat is dus la vice reina. Ze kreeg ook twee eetbonnen uit een of ander eetcomplex in de buurt waar we eens goed van gaan profiteren ;)



Achteraf hebben we naar de voetbalmatch gekeken. Deze duurde maar 20 min in vergelijking met de meer dan 2h durende missverkiezing. Dan zijn we met de hele ploeg bij Consalo (of el gordo= dikzak) gaan eten. Dit was echt een kast van een huis. Met een veel te hard draaiende airco. Na 10 minuten zaten ik en kaat al te bibberen van de kou. Hier woont iedereen nog bij zijn ouders tot als ze trouwen. Zijn zus was ook thuis en zij begon vlotjes in het Engels en het Frans te praten tegen ons. Het zal dus wel een rijke familie geweest zijn. Zij had ook haar kindje bij, waarvan ik en kaat dachten dat het al ver 1 jaar oud was. Niets bleek minder waar. Het was nog maar 2 maanden en woog bij de geboorte al meer dan 5 kilo. Echt een heel groot kind dus.

Als eten kregen we dan een hele resem vlees op ons bort met patatjes en rijst. Naar we begrepen hebben was het varken, paard, kip, worst en dat was het denk ik. Ze hadden geen messen en ze (de 9 koppige voetbalploeg: Ronald, Antonio, Diego, Maurizio, Fabio, Mario, Ronaldo, Conzalo, Jorge) vonden het heel grappig toen we met onze handen moesten eten. Los amigos probeerden ons meerdere keren te versieren, maar om daarop in te gaan... daar waren we niet aan toe.

Kaat kreeg als souvenir ook een voetbaltruitje van de ploeg omdat ze die zo goed had gepresenteerd in de missverkiezing. Daarna zijn we naar huis gegaan want we waren moe.

Morgen de eerste dag stage. Spannend!!!!

Hasta Luego

1 opmerking:

  1. Haha Kaat, je verhaal van de miss-verkiezing was gewoon hilarisch, we konden het ons levendig voorstellen... :-)
    Veel groetjes nog van ons allemaal hier!

    BeantwoordenVerwijderen